פיתוח אפליקציות סלולאריות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כיום פיתוח אפליקציה סלולארית אינה נחלתם של חברות גדולות וגם מפתחים עצמאיים מפתחים אפליקציות על פי רעיונותיהם או מציעים את שירותיהם לחברות שונות ואתרי אינטרנט המעוניינות ליצור ערוץ תקשורת נוסף עם הלקוח.

הליך הפיתוח של כל אפליקציה מתחיל ברעיון. את הרעיון יש להפוך לפרקטי יותר על ידי אפיון המשתמש ולהתחיל בתהליך הפיתוח.

לאחר תהליך הפיתוח יתבצע הליך בדיקות מקיף כדי לוודא כי האפליקציה אכן משיגה את יעדה ועומדת בדרישות. משלב זה יש לפנות לאישור החנות המקוונת בה נרצה לשווק את המוצר ולאחר אישורה נוכל לשווקה ללקוחות.

הליך הפיתוח של אפליקציה כולל כמה שלבים בסיסים אך חשוב מאד לוודא שאינכם מדלגים על אף אחד מהם על מנת למקסם את הצלחתה של האפליקציה.

שלב ראשון – הגדרת הרעיון.

לאחר שיש בידכם את הרעיון עליכם לתחום ולהגדיר אותו. בשלב זה יש להתייעץ עם מומחים בתחום או עם מפתחים נוספים במידה ואתם מפתחים עצמאיים.

עליכם לרדת לרמה הפרקטית של הרעיון ולחשוב כיצד יתבצע בפועל- האם אכן הוא יקבל את התגובה הרצויה מהמשתמשים? האם הוא יצליח לעמוד בתחרות מצד יישומים  אחרים וכמובן האם הוא יצליח להיות רווחי

שלב שני – הגדרת קהל היעד ואפיון משתמשים

לאחר שתחמתם את הרעיון שלכם והגדרתם את מטרתו וכיצד תגשימו אותה באמצעות האפליקציה, תוכלו להתחיל לאפיין את קהל היעד שלכם ולהתאים לו את האפליקציה. המטרה בשלב זה היא להגיע לכלל רעיון מוגמר של האפליקציה. בשלב זה מומלץ לצייר על נייר את המסכים השונים באפליקציה ולהגדיר את הרעיון הכללי שלה. לאחר מכן, תוכלו לעבור לשלב הפיתוח באופן עצמאי או לפנות אל גופי פיתוח שונים ולקבל הצעת מחיר מתאימה.

שלב שלישי – פיתוח האפליקציה

בשלב זה עליכם לפנות אל גורמי פיתוח שונים ומומלץ להכין הסכם סודיות ולהביאו לפגישה עם כל אחד מגופי הפיתוח כדי למנוע מצב של גניבת הרעיון שלכם. בשלב זה עליכם להציג את הרעיון שלכם אותו תמחישו באמצעות האפליקציה ותגדירו בפני המפתח את יעודה של האפליקציה. לאחר הצגת הרעיון תקבלו הצעת מחיר ותוכלו להורות על תחילת תהליך הפיתוח הממשי.

תהליך הפיתוח יתבצע בשפות תיכנות שונות על פי מערכת ההפעלה אליה אתם מייעדים את האפליקציה. במידה ותבחרו לפתח אפליקציה למערכת iOS הנפוצה במכשירי iPhone ו-iPad הפיתוח יתבצע בשפת Objective-C ומתכנים בעלי ידע בשפות Java, C,C++ לא יתקלו בבעיה מיוחדת בפיתוח מסוג זה ואף יוכלו להשתמש במהדר XCode כדי להמיר ספריות שלמות משפת C/C++ לשפת Objective-C. במידה ואתם מפתחים עצמאיים יהיה עליכם גם להרשם לתוכנית המפתחים של Apple כדי שתוכלו להעלות את האפליקציה לחנות המקוונת לאחר אישורה.

 במידה ותבחרו לפתח את האפליקציה בהתאמה למערכת ההפעלה אנדרואיד יהיה עליכם לפתח את האפליקציה בשפת Java.

שלב רביעי– הקמת מערך השיווק

בשלב זה כאשר הליך פיתוח האפליקציה מתרחש במקביל עליהם לתכנן את מערך השיווק של האפליקציה כדי שזו תשיג את יעדה מבחינת ביצועים והכנסות. זכרו כי בכל אחת מחנויות האפליקציות המקוונות ישנם כמה מאות אלפים של אפליקציות בנושאים שונים ואתם מתחרים מול כל האפליקציות באותה הנישה. מומלץ להקים אתר אינטרנט, לפתוח פרופיל עסקי ברשתות החברתיות ואפילו להקים ערוץ YouTube אשר יציג את האפליקציה ותוכן שיווקי נוסף.

שלב שישי – אישור האפליקציה ותחילת תהליך השיווק

לאחר שסיימתם את תהליך הפיתוח והקמתם מערך שיווק מתאים עליכם לפנות אל החנויות המקוונות ולבקש לפרסם את האפליקציה שלכם. בחלק מהחנויות ישנו תהליך בדיקה של האפליקציה על ידי בעלי החנות ותהליך האישור אורך כשבוע. כמובן שכל בעיה נוספת באפליקציה דורשת שינוי והעלאת גרסה חדשה יותר , דבר המאריך את זמן האישור בשבוע נוסף .

לאחר שהאפליקציה אושרה והיא מופיעה בחנות האפליקציה המתאימה לה תוכלו להפעיל את מערך השיווק וליהנות מהתוצאה.


לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן