שיחות וידאו במכשיר הסלולרי

תוכן עניינים

השימוש בשיחות וידאו ובשירותי הוידאו הסלולאריים לא נפוץ כל כך במדינת ישראל, וזאת אף על פי שהאפשרות הייתה קיימת כבר משנת 2004. מדוע כך הדבר? האם זה נובע מאיכות תמונה ירודה? או מעלויות גבוהות. על מנת לענות על שאלות אלו כדאי להכיר את העבר והעתיד של תחום שיחות הוידאו בסלולרי.

שיחות וידאו לראשונה בישראל

בשנת 2004 השיקה חברת סלקום, בתור חלוצת חברות הסלולר הישראליות את שירותי שיחת הוידאו המהפכניים שינתנו כחלק משירותי הדור השלישי במכשירים הסלולרים החדשים. השירות יאפשר לחיילים לראות את הבית, למשפחות לשמור על קשר ויזואלי, ולבעלי עסקים לנהל פגישות מכל העולם.

ההתלהבות בקרב העם הייתה אכן גדולה, אך עם הופעת השירותים בפועל, שיחות הוידאו שכחו ודעכו מהר מאוד.

בתחילה המחיר היה גבוה בהרבה – שיחת וידאו רגילה עלתה כמעט פי ארבע ממחיר שיחת שמע סטנדרטית, בנוסף לאיכות ירודה ביותר של סאונד ותמונה, וזאת בעיקר בגלל קצב העברת הנתונים הנמוך דאז.

שיחות וידאו כיום

מאז ועד היום עיקר השימוש של שיחות הוידאו הוא בקרב אנשי עסקים בעיקר שמחפשים מענה לצורך בפגישות עסקיות של פנים מול פנים שהמרחק לא מאפשר.
חברות הסלולר השונות מציעות שירותי צפייה ישירה בתכנים, והעברת מידה בקצב גבוה ביותר, ואף שימוש ברשתות אינטרנט אלחוטיות ישירות במכשירי הטלפון. יתרה על כן, מחיר שיחת וידאו ברוב החברות הוא זהה לזה של שיחה רגילה.

אם כן, למה השימוש בשיחות וידאו כל כך נדיר בקרב הלקוחות הישראליים? ייתכן וזה בעיקר בגלל חוסר הפיתוח של טכנולוגית התמונה, והעברת הנתונים בצילום ישיר. בגלל הפונקציונאליות הנמוכה של שיחות הוידאו, וכתוצאה מכך דרישה נמוכה לשירות זה, חברות הסלולר השונות השקיעו את מירב מאמציהם בפיתוחים של אפליקציות ופיצ'רים שונים של המכשירים החדשים, ולא בפונקציות התומכות בשיחות וידאו.

כולנו מכירים את התמונה שנתקעת, את הסאונד החלקי, ואת הסבלנות האינסופית שנדרשת בעת ניסיון בשיחת וידאו. לרובנו יצא להשתמש לפחות פעם אחת בשרותי שיחות הוידאו המוצעים בפלאפון החדש שקנינו, ומיד אחרי הפעם הראשונה לזנוח את הפונקציה הזאת ולהתמקד בפונקציות אחרות.

עתיד שיחות הוידאו

כיום כמעט בכל הפלאפונים החדשים, מותקנת מצלמה קדמית בעלת איכות גבוהה במיוחד, ובנוסף, מצלמה לצד המסך המאפשרת שימוש במאפייני שיחת הוידאו. למרות זאת, איכות התמונה עדיים ירודה, אך בחברות הסלולר מפתחים גם את זה.

חברת אייפון מתעתדת להשיק את מכשיר האייפון 4 שיאפשר צפייה איכותית בוידאו בעת שימוש בשיחת וידאו, ובכך מבטיחה להחזיר לשוק הסלולר את ההבטחה הישנה של תקשורת חזותית מיידית. בנוסף, מפתחי הגרסה החדשה עובדים על פיצ'ר מובנה בפלאפון שלא מצריך שימוש בהורדות ובהתאמות שונות למכשירי הסלולר.

בעבר, עיקר הפער היה טמון בחוסר התאמה בין מערכות הפעלה שונות, ובכשלים טכנולוגיים שלא מאפשרים העברת נתונים יעילה ומיידית בין מכשיר למכשיר במידה ואלה לא תומכים בדיוק באותם המאפיינים ושאין להם את אותה מערכת ההפעלה.

כיום, מנסים המפתחים לגשר על פער זה בבניית מערכות הפעלה סטנדרטיות כלל עולמיות המאפשרות קליטה וגישה של מכשירי הטלפון השונים ושיתוף פעולה זה בזה, על ידי קישוריות מורחבת ופונקציונאליות מוגברת.

האם זה יעזור?

השאלה המרכזית כאן היא האם בכלל קיים הצורך בשיחות וידאו? אולי הגורם האמיתי לשימוש הנמוך בטכנולוגיה זו הוא שאין בה צורך, פרט לעולם העסקים, שמשתמש בה עדיין? או שאולי פשוט כולנו התרגלנו לדבר בטלפון ולא להתראות בטלפון? ואולי בכלל טוב הוא הדבר, ובכל זאת יש דבר שלא ניתן להחליפו בטכנולוגיה – מפגש של פנים מול פנים.

ראו גם:

אפליקצית Tango Video Calls