סלקום – הובלה והשפעה בתחום הסלולרי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סלקום כחברת סלולר

לאחר שנים שלמפעילת הרשת הסלולרית פלאפון היה מונופול על שוק התקשורת הסלולרית הישראלי, בשנת 1994 קמה לה מתחרה בדמות החברה הסלולרית סלקום. כיום סלקום היא החברה הגדולה ביותר בעולם הסלולר הישראלי, כאשר באמתחתה כשלושה מיליון מנויים.

מקור השם סלקום הוא קיצור של שילוב המילים הלועזי "Cellular Company" ומשמעותו "חברת סלולר". כיום בעל השליטה בסלקום הוא נוחי דנקנר באמצעות חברת האחזקות שבבעלותו דיסקונט השקעות. סלקום הפכה לתאגיד ענק בשוק בישראלי, והיא מעסיקה כשלושת אלפים עובדים ושווה כמיליארד וחצי דולר.

היסטוריה והתפתחות

סלקום הינה חברה ציבורית (נסחרת בבורסה בתל אביב) אשר נוסדה על ידי מר דב תדמור. בראשית הדרך מממני ההקמה ובעלי המניות היו דיסקונט השקעות, האחים ספרא וחברת בלסאות' (חברה אמריקנית הידועה כיום כ AT & T mobility). הרשת הסלולרית של חברת סלקום החלה לפעול בסוף שנת 1994 כאשר האזור היחידי בו היה לה כיסוי מספק היה עדיין רק מרכז הארץ ("מגדרה עד חדרה").

עד לתקופה זו, הייתה חברת פלאפון החברה הסלולרית היחידה בארץ והדימוי שהקנתה לשימוש בטלפונים סלולרים היה דימוי שהתאים בעיקר לאנשי עסקים ומנהלים מן העשירון העליון.
בניגוד אל חברת פלאפון, סלקום הציעה תעריפים נמוכים משמעותית עבור השימוש בשירותי הרשת וכן אפשרה רכישת מכשירי טלפון סלולריים פשוטים אך טובים במחירים שווים לכל נפש ובפריסת תשלומים נוחה. בזכות פניה כזו אל הציבור הרחב, התפתחה סלקום ונבנתה עד שהפכה בסופו של דבר לחברה הסלולרית בעלת מספר המנויים הרב ביותר בארץ.

בשנת 1995 עברה סלקום טלטלה גדולה, כאשר במשך תקופה ארוכה של חודשים נתקלו מנוייה בניתוקים ובאי יכולת לקבל שירות מן הרשת. למרות ניסיונות מרתוניים לאיתור המקור לתקלות ולמרות שלא חייבה את מנוייה ואיבדה עשרות אחוזים מהם, רק לאחר שלושה חודשים קשים (במהלכן אף "זכתה" סלקום לכינוי הגנאי "סל-כלום") נתגלתה התקלה.

הבעיה היתה בעיית תוכנה במכשירים מתוצרת מוטורולה, שהיו בתקופה ההיא הנפוצים ביותר ברשת. על מנת להתגבר על התקלה, סלקום ביצעה מבצע רחב היקף, במהלכו אף שכרה את אולם הספורט ביד אליהו, וביקשה מכל המנויים שבידיהם מכשירי מוטורולה הבעיתיים להגיע פיסית עם המכשיר, בכדי שיבוצע בו עדכון התוכנה הדרוש.
כתוצאה ממשבר זה, עברה סלקום לספק מכשירים מתוצרת נוקיה וסוני-אריקסון במקום מוטורולה.

הטכנולוגיה הסלולרית המופעלת ברשת סלקום

הטכנולוגיה ששימשה את רשת סלקום בתחילת הדרך הייתה TDMA אולם מרגע שקיבלה את האישורים ואת הקצאת התדרים ממשרד התקשורת, עברה סלקום לטכנולוגיית GSM הנחשבה ליעילה וידידותית. כמו כן, טכנולוגיה זו ניתנת לשדרוג בקלות – מהלך שנעשה דרך קבע בתקשורת הסלולרית.
במקביל, סלקום ממשיכה להפעיל את רשת הTDMA כדי לענות על צרכי קליטה מיוחדים כגון בפירי מעליות, מתחת לפני הקרקע וקליטה בחופי קפריסין ומצריים. משנת 2006 מפעילה סלקום רשת דור שלישי UMTS וכיום גם רשת דור 3.5 HSDPA. סלקום הייתה החברה הראשונה לערוך שיחת וידאו בין מכשירי טלפון סלולרים מדור שלוש.

נראה כי בימינו, נשכחו לסלקום הקשיים של תחילת דרכה והיא נותרה החברה המובילה מבין כל מפעילות הסלולר בישראל. סלקום נהנית דרך קבע משם טוב בכל הנוגע לשירות לקוחות, מחירים, איכות השרות וחדשנות בתחומי התקשורת הסלולרית.

הקידומת של סלקום בתחילת דרכה, הייתה 052. כאשר נוצר הצורך להוסיף קידומות, בשל ריבוי מנויים, נוספו לה הקידומות 053, 058, 064, 065. באמצע שנת 2004 נוספה ספרה למספרים הסלולרים (הם הפכו לבעלי עשר ספרות, כולל הקידומת) וסלקום חזרה להשתמש בקידומת 052 המקורית. כיום, נהוגה שיטת ניידות המספרים בין החברות והרשתות, כך שאין משמעות עוד לקידומת המספר מבחינת שיוכו לרשת מסוימת.

פרטי שירות לקוחות של סלקום

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן