“המרדף”, על פי פורמט בריטי, הוא אחד השעשועונים המרעננים הנמצאים כיום על מרקע הטלוויזיה (בערוץ של תאגיד השידור “כאן”). השעשועון, בהנחיית עידו רוזנבלום, מעמת את המשתתפים מול ה”צ’ייסר”, שבגרסה הישראלית הוא איתי הרמן – כותב שאלות לשעשועונים, מפתח פורמטים ובעיקר אדם שהידיעות שלו כמעט בכל נושא הן חסרות תקדים.
איך משחקים באפליקציית המרדף?
במסך הפתיחה של האפליקציה, לאחר שבוחרים האם לאשר לה גישה לאנשי הקשר ולתמונות השמורים במכשיר, בוחרים קודם כל את מספר השחקנים – החל משחקן בודד ועד ארבעה שחקנים, כפי שיש בתכנית. כל אחד מהשחקנים צריך לענות בשלב הראשון על כמה שיותר שאלות טריוויה בדקה אחת. בניגוד לתכנית בה השאלות הן פתוחות לחלוטין בשלב הזה, כאן השאלות הן רבות ברירה וכוללות שלוש אופציות. על כל תשובה נכונה צובר השחקן 2,000 שקלים.
המטרה היא להגיע לבנק בלי שנתפסים על ידי הצ’ייסר. קודם לכן צריך השחקן להחליט מהו סכום הכסף שהוא מסכן. הוא יכול להישאר בנקודת ברירת המחדל, להתקדם צעד אחד קדימה (תמורת הקטנה של הסכום) או לחזור צעד אחורה (מה שיגדיל את הסיכון אבל גם את הסכום המוצע).
בסיבוב הגמר, צריכים השחקנים לענות על כמה שיותר שאלות אמריקאיות, בנות שלוש תשובות אפשריות, תוך שתי דקות. הצ’ייסר לאחר מכן נשאל אף הוא שאלות באותו פרק זמן וצריך לענות על מספר זהה לפחות של שאלות.
כדי לדעת היכן השחקנים עומדים, הם יכולים לראות את הסטטיסטיקה שלהם מבחינת מספר המשחקים ששוחקו, הניצחונות לעומת ההפסדים, התוצאה הטובה ביותר במרדף הגמר, סכום הכסף הגבוה ביותר שנצבר בשלב המהיר ועוד.
ההתרשמות שלנו: חיובית בהחלט
יש שיטענו שהיו מעדיפים להוסיף מצב מול שחקנים אונליין או אפילו צ’ייסר אמיתי – זו גם הדעה שלנו – אבל גם כך מדובר לדעתנו באפליקציה מאד מוצלחת. השאלות עצמן הן מאתגרות ברוח התכנית, אבל יש מעט שאלות שהופיעו בתכנית עצמה (מה שקצת פוגם באתגר לדעתנו).
את אפליקציית המרדף ניתן להוריד ללא כל תשלום, כאשר גם במהלך המשחק עצמו אתם לא צפויים להוציא כסף. האם תרוויחו כסף וירטואלי? זה כבר תלוי בכם ובהישגים שלכם מול הצ’ייסר.