סלולרי בחו"ל – שומרים על קשר גם מרחוק

תוכן עניינים

שימוש בטלפון סלולרי בחו"ל

תקופת הקיץ היא עונת הנדידה הגדולה ביותר של תושבי ישראל אל ארצות העולם השונות. אלא שהיום שלא כמו בעבר הלא רחוק, כאשר עוזבים את הארץ, אין עוד צורך להתנתק מהרגלי השגרה ולהשאיר את הטלפון הסלולרי מאחור. היום ניתן לדבר מחו"ל באמצעות הטלפון הנייד, הן דרך ספקיות הסלולר שלנו בארץ, הן באמצעות חברות אחרות והן באמצעות רכישת כרטיס סים מקומי.

כאשר אנו משתוקקים לשמוע את קולם של האנשים היקרים לנו בישראל ולספר להם על חוויותינו באמצעות השימוש השגרתי והנוח בטלפון הנייד שלנו, עלינו לזכור כי, לרוע המזל, שיחות הטלפון מהסלולרי בחו"ל מסתכמות בהוצאה כספית לא קטנה.

הפרשי המחירים בין חברות הסלולר הגדולות לשיחות מחו"ל אינם גדולים, אך הם משתנים בין יעד אחד למשנהו, בין שעות השפל לשעות השיא, בין מפעילים ורשתות מקומיות ותלויים גם במסלול אליו מצטרפים.
מסיבות אלה, לפני שאתם נוסעים לחו"ל ומעוניינים לקחת את מכשיר הטלפון הסלולארי איתכם בעיקר כדי לחסוך "כאב ראש" מיותר בחיפוש אחרי דרכי תקשורת חלופיות, כדאי שתבררו מספר נושאים:

1. בררו אם ניתן להתקשר באמצעות חברת הסלולארי שלכם מהמדינה אליה אתם נוסעים. ישנן חברות סלולרי שאינן עובדות עם כל המדינות ברחבי העולם.

2. בררו האם ישנה אפשרות לבצע שיחות מחו"ל באמצעות המכשיר שברשותכם. עליכם להתקשר לשירות הלקוחות של חברת הסלולר ולבדוק האם קיימת במכשיר הטלפון שלכם אפשרות חיוג מחוץ לגבולות הארץ. פתיחת מכשיר הסלולר לחיוג מחו"ל איננה כרוכה לרוב בתשלום נוסף.

3. רבות מחברות התקשורת הסלולארית בארץ מציעות ללקוחותיהן "מסלולי חו"ל מוזל" הכוללים תעריפים זולים יותר. לרוב, במסלולים אלה יש לחייג מספר גישה הניתן מראש (Call back) בשיחה עם שירות הלקוחות קודם לביצוע השיחה. חשוב מאוד להקפיד על חיוג מספר הגישה כמו גם על סדר הפעולות בהתאם להסבר שניתן לכם בחברת התקשורת הסלולארית שלכם, כדי שלא תחויבו בתעריפים הרגילים והגבוהים מאוד.

4. בררו קידומות חשובות ואת אופן חיוגן. מומלץ ביותר לרשום בפנקס או על פיסת נייר את שלבי החיוג ואת הקידומות החשובות ולשמור אותם יחד עם מסמכי הנסיעה האחרים.

5. נסו לברר האם המטען לטלפון הסלולרי שברשותכם מתאים לשקע ברשת החשמל של המדינה אליה אתם טסים. ברבות מהמדינות יש צורך לחבר את מטען המכשיר אל מתאם לרשת החשמל המקומית. את המתאם תוכלו לרכוש בארץ לפני הטיסה.

6. רשמו לעצמכם לפני הטיסה מספרי טלפון חשובים כולל את מספרם של שירות הלקוחות ושל התמיכה של חברת הסלולר בארץ ובחו"ל.

 

רכישת כרטיס סים (SIM)

רכישה של כרטיס סים מוזילה את תעריפי השיחות בצורה ניכרת, אך מחירו של הכרטיס הוא גבוה יחסית. ניתן לרכוש כרטיס סים בחברות התקשורת הגדולות: בזק, אקספון, 012 סמייל, נטויזין, סלקום, פלאפון ובחברות נוספות.

לכל כרטיס סים יש מספר אישי שאיננו מספר ישראלי, כאשר כל אחת מהחברות מספקת כרטיס סים של חברה זרה בחו"ל. חברות התקשורת הישראליות מציעות חבילות הטבות שונות הנלוות לכרטיס סים, כדוגמת אפשרות למשוך הודעות מהמשיבון ללא עלות, שירותי עקוב אחרי והטבות נוספות.